Студентка MПА_УКУ Христина Кащук виступила на студентській конференції у Каунаському технологічному університеті

|
|
Студентка MПА_УКУ Христина Кащук виступила на студентській конференції у Каунаському технологічному університеті
316423914_822725548996047_9072242300462241125_n
Студентка магістерської програми з публічного управління та адміністрування Христина Кащук виступила на студентській конференції “SMILES 2022: SOCIAL SCIENCES, ARTS AND HUMANITIES IN CONTEMPORARY SOCIETY” у Каунаському технологічному університеті KTU Kauno technologijos universitetas/Kaunas University of Technology, Литва.
Христина розповідає про свою доповідь:
“Повномасштабна війна розв‘язана росією проти України, стала війною проти освіти зокрема. Мій виступ був присвячений темі впливу російсько-української війни на розвиток шкільної освіти в Україні. Ціллю моєї доповіді було: віднайти проблеми розвитку освіти під час війни росії проти України; знайти шляхи для вирішення цих пробем.
Сьогодні я працюю в проєкті, що створює цифрові освітні центри у громадах, що постраждали після окупації. Школи пошкоджені, деякі знищенні взагалі. Діти навчаються дистанційно, бо не мають місця, де могли б здобувати освіту. Один з прикладів такої громади – Богданівка – село за 40 км від Києва. На сьогодні 400 дітей шкільного віку та 120 дітей молодшого віку залишаються без школи та садочка. Рішенням стало створення цифрових освітніх центрів у таких громадах. Це освітні простори, забезпеченні укриттям, що дозволяють продовжувати освітній процес у постраждалих громадах. Цифрові освітні центри забезпеченні гаджетами, сучасною літературою та іграми, у них працюють тьютори та вчителі різних предметів.
Сьогодні ворог б‘є по інфраструктурі, позбавляючи нас світла, тепла та зв‘язку. Але ми продовжуємо це берегти всередині себе кожного дня з вірою в перемогу. Ми вдячні Литві та усім її громадянам за те, що підтримуєте нас та підсилюєте це світло кожного разу. Разом сильніші!”