У Школі публічного управління УКУ завершилась сертифікатна навчальна програма “Написання та візуалізація політик на основі даних” (Data-based Policy Writing and Visualization)

|
|
У Школі публічного управління УКУ завершилась сертифікатна навчальна програма “Написання та візуалізація політик на основі даних” (Data-based Policy Writing and Visualization)
photo_2021-05-18_19-34-17-270x180-1

У Школі публічного управління УКУ за підтримки проєкту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS” і міжнародної благодійної організації “Фонд Східна Європа” та за участі Міністерства цифрової трансформації завершилась  чергова короткострокова сертифікатна навчальна програма “Написання та візуалізація політик на основі даних” (Data-based Policy Writing and Visualization).

З моменту запуску сертифікатної програми вже відбулося чотири таких програми і маємо вже 96 випускників в спільноті УКУ.

Цьогорічна навчальна програма була запланована на 3 навчальних модулі, проте у зв’язку з карантинними вимогами програма була гнучко перелаштована  в змішаний формат і учасники могли  навчатись  як оффлайн так і онлайн-форматі, що стало для всіх учасників навчання та викладачів періодом нових можливостей.

Під час навчання учасники мали можливість працювати з кращими викладачами-експертами у своїй галузі, які вдало поєднували теорію із практичними кейсами та груповими завданнями. Це – Роман Кобець (експерт з розробки державної політики, Офіс ефективного регулювання (BRDO); Олександр Стародубцев (екскерівник ProZorro);  Андрій Газін (викладач з Data Visualization на факультеті прикладних наук УКУ); Валентина Засадко (кандидатка економічних наук, директорка Школи публічного управління УКУ); Михайло Кольцов (медійний аналітик, викладач Києво-Могилянської академії й Могилянської школи  журналістики, тренер DW Akademie та Stopfake.org) та Олексій Москаленко (дослідник в  UNDP Accelerator Lab).

У рамках навчальної програми учасники в чотирьох групах працювали над розробкою концепції державної політики з таких проблематик: “як збільшити кількість шкіл в нових мікрорайонах “; “зміна ставлення лікарів до вакцинації”; “як зменшити затори в в години пік у Києві”; “налагодження роботи комунальних служб м. Калуш”.

Учасники навчання, працюючи над розробкою державної політики з обраних тем, на практиці освоїли та удосконалили свої навички з: визначення проблеми, підготовки та збору даних для написання політик на основі даних; роботи із програмним забезпеченням для обробки даних та інструментами для візуалізації даних;  розробки процедуру просування політик на основі даних.

На завершення навчальної програми учасники навчання презентували напрацьовані концепції державної політики.

Валентина Засадко, директорка Школи публічного управління УКУ привітала учасників із завершенням курсу і подякувала їм за їхню роботу:  “Дякую всім учасникам! У вас дуже сильні, цікаві і ґрунтовні презентації! Я вас вітаю в спільноті нашої Школи публічного управління УКУ! Для вас це означає, що ви матимете можливість долучатися до цілої низки наших проєктів, до різних навчальних програм, короткострокових і довгострокових, брати участь у стажуваннях, які ми пропонуємо! Я впевнена, що ми ще не один раз з вами побачимося. Сподіваюся вам було приємно з нами працювати так, як нам було приємно з вами працювати!“.

Роман Кобець доєднався до фінальних привітань: “Дякую вам за непросту роботу. Я розумію на скільки вона є незвичною, нетрадиційною, і десь навіть своєрідним викликом для кожного з нас, до цих усталених способів, якими ми звикли мислити, писати, обговорювати. Я дуже сподіваюся, що це був цінний для вас досвід. Цікавий і з точки зору логіки аналізу, і з точки зору формування навичок у роботі з даними. Бажаю вам успіхів у вашій подальшій роботі! Аби ви зберегли внутрішній стрижень в небайдужості, намаганні зростати, опановувати нові знання, нові підходи. Тільки так, врешті-решт, ви віднайдете той життєвий шлях, який буде вам найбільш притаманний. Хочу подякувати УКУ за той шанс, який він надав і вам і мені ще раз про ці теми поговорити, ще раз подивитися, наскільки це практичні речі, наскільки вони здійсненні в наших реаліях.”

Випускники програми також поділилися своїми враженнями від пройденого навчання тож запрошуємо до перегляду відео з відгуками учасників.

Цьогорічне навчання було непростим в умовах карантину, але всім учасникам вдалось пройти навчання та захистити проекти.